KAIJU КАИДЗЮ
- SKJ-0011
- SKJ-0085
- SKJ-0023
- SKJ-0045
- SKJ-0074
- SKJ-0095
Серія ножів SAMURA KAIJU
Вимогливим до інструменту кулінарам, які шукають хороші ножі для кухні, неодмінно варто звернути увагу на новинку Samura – чудову і багато в чому чудову колекцію ножів Kaiju.
Стиль і витонченість, якість і функціональність, приголомшлива ергономічність і неперевершені робочі характеристики – ця серія втілила у собі кращі досягнення японського ножового виробництва. Без сумніву, все вищесказане по достоїнству оцінять кухаря як на домашньому, так і на професійній кухні.
Незвичайний дизайн цих суцільнолитих ножів як не можна краще відповідає назві лінійки. "Kaiju" в перекладі з японської означає "монстр" – і він же зображений на пакувальній коробці. І дійсно, кожен ніж цієї колекції – справжній монстр своєї справи: миттєво, ефективно і ефектно справляється з нарізкою абсолютно будь-якого продукту!
Хороші ножі для кухні можуть вражати не лише своїми робочими характеристиками, але і досконалістю стилю. Вірні шанувальники Samura, звичайно ж, відразу помітять, що нова колекція по зовнішньому вигляду практично копіює знамениту преміальну серію Sakai, проте коштує в рази дешевше. Вся справа в тому, що вона виготовлена не з сталі VG-10 з багатошаровими обкладками, а з одношарової чорненої сталі AUS-8 Hammered, створеної японцями спеціально для виробництва ножів. Чорніння і високий вміст хрому надає клинкам небачені досі антикорозійні властивості, що захищають клинок від іржавіння, а загартування до 58 HRC дозволяє дуже довгий час зберігати бездоганну гостроту ріжучої кромки з кутом заточення 15°.
Поверхня клинка покрита дивним і дуже красивим хвилястим візерунком, що імітує ручну ковку. Втім, крім естетики, він несе і вельми корисну практичну навантаження. Поглиблення-западинки, ідеально потрапляють в малюнок, грають роль повітряних кишень, зменшуючи площу зіткнення з продуктами і запобігаючи їх налипання на поверхню. Чорнене покриття теж працює на користь кухареві, зменшуючи адгезію матеріалу, так що ножі з цієї колекції можуть похвалитися подвійним захистом від шалено подразнюючої та заважає роботі налипання. Тільки дуже продумані і хороші ножі для кухні можуть похвалитися такою особливістю.
Ще одна перевага Kaiju від Sakai – матеріал рукояті. Вона виготовлена з пакки – особливого і дуже технологічного матеріалу, що володіє всіма достоїнствами як пластика, так і дерева, але абсолютно позбавлена їх недоліків. Основа з шарів цінної деревини просочується спеціальними смолами, надаючи рукоятці унікальні властивості: хімічну нейтральність, стійкість до вологи і сторонніх запахів.
А ще стабілізована таким чином деревина не вражає високою вартістю, що теж іде на користь покупцеві – істотно знижує ціну ножа.
Клинок проходить через всю довжину надзвичайно ергономічної рукояті і надійно кріпиться до неї болтами: ніж при роботі повністю підконтрольний і добре керований.
Нова колекція Samura Kaiju з чудовим привабливим дизайном, неперевершеними робочими характеристиками, справжнім японським якістю і більш ніж демократичною ціною (в 5 разів дешевше Sakai!) – одна з найкращих пропозицій від знаменитого бренду, по-справжньому хороші ножі для кухні, аналог яких навряд чи можна знайти на ринку.